Բաժիններ՝

Բժիշկը զգուշացրել է առողջությանը կարտոֆիլի ոչ ակնհայտ վնասի մասին

Կարտոֆիլի հաճախակի օգտագործումը մեծացնում է դիաբետի և այլ հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը։ Դիետոլոգ Միխայիլ Գինզբուրգը Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում նախազգուշացրել է հայտնի բանջարեղենի այս անհայտ վնասի մասին։

Նա բացատրել է, որ կարտոֆիլը պարունակում է արագ ածխաջրեր, որոնք օրգանիզմ մտնելիս ակնթարթորեն քայքայվում են և կտրուկ բարձրացնում արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը։ Եթե ​​այս գործընթացը անընդհատ կրկնվի, նշում է մասնագետը, ապա աստիճանաբար մարդու նյութափոխանակությունը կվատանա, ավելորդ քաշ կառաջանա և կմեծանա շաքարախտի զարգացման հավանականությունը։ Ինչպես նաև, ըստ բժշկի, կարտոֆիլի սիրահարներն ավելի հաճախ են տառապում աթերոսկլերոզով և հիպերտոնիայով։

Վտանգավոր հետևանքները նվազեցնելու համար Գինսբուրգը խորհուրդ է տվել ընտրել ոչ փխրուն սորտեր և բանջարեղենը կեղևով պատրաստել: Սա կօգնի պահպանել ավելի շատ մանրաթել, ինչը դանդաղեցնում է մարսողությունը, ըստ shantnews-ի՝ ասում է նա:

Բացի այդ, Գինսբուրգը խորհուրդ է տվել ուտել սառեցված կարտոֆիլ, քանի որ այն ավելի դիմացկուն օսլա է պարունակում, որն ավելի դանդաղ է քայքայվում կամ ընդհանրապես չի քայքայվում:

Կարդացեք նաև

Եթե ​​անգամ հետևեք այս խորհուրդներին, ամեն օր կարտոֆիլ ուտելը ցանկալի չէ, ասում է մասնագետը։ Նրա կարծիքով, ավելի լավ է սննդակարգը դիվերսիֆիկացնել այլ բանջարեղենով ու հացահատիկով։ Կարտոֆիլը միշտ պետք է մատուցել այլ բանջարեղենի հետ։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս