Բաժիններ՝

Բժիշկը թվարկել է այն մթերքները, որոնք խթանում են ուղեղի աշխատանքը

Ճիշտ և բազմազան սնունդը կարևոր դեր է խաղում ուղեղի գործունեության խթանման գործում: Էնդոկրինոլոգ Դարիա Բեդենաուն «Газете.Ru»-ին պատմել է, թե որ մթերքներն են լավագույնս խթանում ուղեղի գործունեությունը։

«Մասնավորապես, դրանք օմեգա-3 ճարպաթթուներ են, որոնք կարելի է ստանալ ձկից, ընկույզից և կտավատի սերմերից: Այս մթերքների օգտագործումը դրական է ազդում ուղեղի աշխատանքի, հիշողության և տեղեկատվության ընդունման վրա։ Բացի դրանից, կարևոր է ապահովել վիտամին B12-ի բավարար պաշար, որը կարևոր դեր է խաղում նյարդային համակարգի և ուղեղի գործունեության ապահովման գործում: Այն կարելի է ձեռք բերել մսից, ձվից և կաթնամթերքից։ Ուղեղի առողջության համար մեկ այլ կարևոր տարր են հակաօքսիդանտները, որոնք առկա են որոշ մրգերի և բանջարեղենի, հատապտուղների և ընկույզների մեջ»,- ըստ shantnews-ի՝ ասել է Բադենաուն:

Բժիշկը նաև նշել է, որ ճիշտ սնվելը չի ​​նշանակում բացառել առողջ ապրելակերպի մյուս կողմերը՝ ուղեղի գործունեությունը խթանելու համար։

«Դրանցից մեկը կանոնավոր ֆիզիկական ակտիվությունն է։ Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ վարժությունը մեծացնում է արյան շրջանառությունը ամբողջ մարմնում, ներառյալ ուղեղում, ինչը բարելավում է ճանաչողական գործառույթը: Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպությունը խորհուրդ է տալիս շաբաթական առնվազն 150 րոպե ֆիզիկական ակտիվություն ցուցաբերել»,- հավելել է բժիշկը։

Կարդացեք նաև

Նրա խոսքով՝ ողջ կյանքի ընթացքում ուղեղի ակտիվությունը պահպանելու և բարելավելու համար կարևոր է ոչ միայն ճիշտ սնվելը, այլև պահպանել ֆիզիկական ակտիվության պատշաճ մակարդակը։

«Կոնկրետ մթերք չի օգնի ձեզ հիշել մեծ քանակությամբ տեղեկատվություն, սովորել նոր մասնագիտություն կամ հանձնել քննություն: Կարևոր է սննդակարգը լինի բազմազան, որպեսզի ուղեղն ավելի լավ աշխատի»,- ընդգծել է բժիշկը։

Տեսանյութեր

Լրահոս