Սեզոնային հատապտուղներն ավելի լավ է ուտել թարմ վիճակում և չմշակված․ սննդաբան
Հատապտուղների սեզոնն է, և առավելագույն օգուտ ստանալու համար դրանք պետք է ուտել առանց որևէ վերամշակման։ Այս մասին, ըստ shantnews-ի՝ «Մոսկվա 24»-ին ասել է սննդաբան, բժշկական գիտությունների դոկտոր Մարիաթ Մուխինան։
Նրա խոսքով՝ եթե ելակը վերածեք ջեմի, ապա դրանից օգուտ չի լինի, որովհետև տաքացնելիս քայքայվում են C և B վիտամինները։
«Բացի այդ, ըստ մասնագետի, պետք չէ նույնիսկ հատապտուղները կտրատել։ Նույնը վերաբերում է թարմ ելակից ըմպելիքների, օրինակ՝ սմուզիների պատրաստմանը։ Օգտակար հատկությունները կորչում են։
«Միևնույն ժամանակ, հատապտուղների թթվածնի հետ շփման տարածքը մեծանում է, և որոշ վիտամիններ և հակաօքսիդանտներ ոչնչացվում են»,- Մուխինայի խոսքերն է մեջբերում KP ռադիոն։