Սննդաբանը խոսել է թթու կաղամբի օգտակարության մասին
ՌԻԱ Նովոստիին տված հարցազրույցում մասնագետը նշել է, որ թթու կաղամբը հարուստ է վիտամիններով ու հանքանյութերով, ինչպես նաև կաթնաթթվային բակտերիաներով։
Ստարոդուբովայի խոսքով՝ ավելի լավ է նախապատվությունը տալ կոնկրետ այս ապրանքին։ Նույն թթու վարունգների դեպքում պետք է զգույշ լինել՝ սննդաբանը բացատրել է, որ մեկ փոքր վարունգը կարող է պարունակել ավելի քան 2,5 գ աղ՝ օրական 2 գ-ով, ըստ shantnews-ի՝ գրում է Pravda.Ru-ն։
Սա հղի է մարմնում հեղուկի պահպանմամբ, երիկամների վրա ճնշման ավելացմամբ և սթրեսով: Թթու կաղամբն ավելի քիչ աղ ունի, քան վարունգը։
Մոսկվայի մարզի Առողջապահության նախարարության Վիդնովսկայայի տարածաշրջանային կլինիկական հիվանդանոցի վերականգնողական բուժման բաժանմունքի վարիչ Սվետլանա Մալինովսկայան խոսել է այն ապրանքների մասին, որոնք օգնում իմունիտետը: Նրա խոսքով՝ խոսքը թթու կաղամբի, թթուների և ծովատառեխի մասին է, որը հարուստ է օմեգա-3 ճարպաթթուներով, գրում է RT-ն։
Նոյեմբերին դիետոլոգ Նատալյա Լազուրենկոն «Մոսկվա 24»-ին տված հարցազրույցում ասել էր, որ ձմռանը սպիտակուցներ և ճարպեր պարունակող մթերքները կօգնեն օրգանիզմին աշխուժություն հաղորդել։ Բժշկի խոսքով՝ ճարպի մեջ պարունակվող առողջ ճարպերը կարող են տաքացնել մարդուն սաստիկ սառնամանիքների ժամանակ։ Նաև ճարպը օգտակար կլինի այն մարդկանց համար, ովքեր խնդիրներ ունեն կենտրոնական նյարդային համակարգի հետ։
Փորձագետը հավելել է, որ վիտամիններով օրգանիզմին աջակցելու համար սննդակարգում կարելի է փոքր քանակությամբ ավելացնել թթու կաղամբն ու թթու վարունգը, նշում է 360 հեռուստաալիքը։
Սեպտեմբերին կլինիկական հոգեբան Օլգա Տոնկովա-Կուզնեցովան տրամադրությունը բարելավելու համար խորհուրդ էր տվեց ուտել թուզ, հնդկաձավար և թթու կաղամբ: Ինչպես նշում է Moskva քաղաքային լրատվական գործակալությունը, աղիքային միկրոբիոմի բարելավումը նպաստում է «երջանկության հորմոնի»՝ սերոտոնինի արտադրությանը և, արդյունքում, բարենպաստ ազդեցություն է ունենում տրամադրության վրա։