Բաժիններ՝

5 մթերք, որոնցից պետք է խուսափել սթրեսի ժամանակ

1. Քաղցրեղեն

Սթրեսը քաղցրի օգնությամբ մեղմացնելն ամենամեծ սխալներից մեկն է: Ժամանակավորապես Ձեզ կարող է թվալ, որ իսկապես թեթևացել եք, որը կապված է ինսուլինի արտադրման հետ: Բայց արդեն մեկ ժամ անց այդ քաղցրը «կայրվի», կառաջանա քաղցի զգացողություն և կվերադառնա սթրեսը:

2. Ալյուրից պատրաստված մթերքներ

Ալյուրից պատրաստված մթերքները, ինչպես և քաղցրեղենը, միայն կարճ ժամանակով են իջեցնում կորտիզոլի մակարդակը, բայց, միևնույն ժամանակ, ազդում են ավելորդ քաշի առաջացման վրա:

Ընդ որում, այս մթերքները մեծամասամբ սպիտակուց չեն պարունակում և դրանցով սթրեսը մեղմացնելը նույնիսկ վտանգավոր է:

3. Ալկոհոլ

Շատերը սխալմամբ կարծում են, որ ալկոհոլը գերազանց օգնում է սթրեսը հաղթահարելու գործում: Սակայն, եթե այն նույնիսկ օգնում է, ապա միայն շատ կարճ ժամանակով և միայն նրանց, ում գիտակցությունը ժամանակավորապես «մթագնում է»: Երբ ալկոհոլի ազդեցությունն անցնում է, մարդն ավելի մեծ սթրես է ապրում, քանի որ սպիրտը բարձրացնում է սթրեսի հորմոնների մակարդակն օրգանիզմում:

4. Կոֆեին

Սուրճը և այն բոլոր ըմպելիքները, որոնք կոֆեին են պարունակում, պետք է բացառել սթրեսի ժամանակ: Լավագույն տարբերակը երիցուկից պատրաստված թեյն է, որպեսզի օրգանիզմը կարողանա ամբողջությամբ հանգստանալ:

5. Տոֆու

Չնայած տոֆուն շատ օգտակար դիետիկ մթերք է, խորհուրդ չի տրվում չարաշահել այն սթրեսի ընթացքում: Բանն այն է, որ վեգանների կողմից շատ սիրելի հատիկաընդեղենային պանիրը պարունակում է մեծ քանակությամբ պղինձ, ինչի մեծ քանակությունը բարձրացնում է սթրեսի մակարդակը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս