Կիրակնօրյա ձվածեղ. ընտանեկան լավագույն նախաճաշը
Բաղադրիչներ
1. Ձու – 2 հատ
2. Սոխ – 1 հատ
3. Բուլղարական պղպեղ – 0.5 հատ
4. Լոլիկ (սեփական հյութի մեջ, առանց կեղևի) – 150 գ
5. Աղ, սև պղպեղ
6. Ձիթապտղի յուղ – 3 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Սոխը մի փոքր տապակել:
2. Ավելացնել մանր կտրատված բուլղարական պղպեղը և 1 րոպե տապակել բարձր կրակի վրա, համեմել աղով, պղպեղով, լցնել լոլիկները:
3. Խառնել և լցնել երկու փոքր տարաների մեջ:
4. Յուրաքանչյուրի մեջ մեկական ձու ավելացնել և 15 րոպե դնել ջեռոցը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը