Բաժիններ՝

Համեղ և փափուկ. ամենաարագ պատրաստվող կուլիչի բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 4 բաժակ
2. Կաթ – 1 բաժակ
3. Խմորիչ – 50 գ
4. Ձու – 3 հատ
5. Կարագ կամ մարգարին – 100 գ
6. Շաքարավազ – 1 բաժակ
7. Աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

1. Տաք կաթի մեջ հալեցնել խմորիչը, խառնել ձվերի, կարագի, շաքարավազի, աղի և ալյուրի հետ:

2. Ըստ ցանկության ավելացնել չամիչ կամ չորամրգեր:

3. Թխվելու համար նախատեսված տարան յուղապատել և խմորը լցնել մեջը:

4. Խմորի բարձրացման համար զանգվածը 3-4 ժամ դնել տաք վայրում:

5. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ մինչև պատրաստ լինելը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս