Բաժիններ՝

Ազու. թաթարական ուտեստ

Բաղադրիչները՝

  • տավարի միս- 800 գ
  • կարտոֆիլ- 6 հատ
  • արգանակ- 150 մլ
  • թթու վարունգ- 3 հատ
  • սոխ- 2 գլուխ
  • տոմատի մածուկ- 6 ճ/գ
  • հալած յուղ- 4 ճ/գ
  • համեմ, մաղադանոս, սամիթ
  • սխտոր- 3 պճեղ
  • աղ, աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Տավարի փափկամիսը 2 սմ հաստությամբ ու 4 սմ երկարությամբ կտրատեք: Տապակեք հալած յուղի մեջ: Տապակած մսերը հանեք, նույն յուղի մեջ տապակեք կիսաօղակաձև կտրտած սոխը:

Տապակած միսը վերադարձրեք յուղով ու սոխով կաթսայի մեջ, ավելացրեք տոմատի մածուկը, արգանակը, աղն ու պղպեղը: 30-40 րոպե շոգեխաշեք:

Կարդացեք նաև

Կարտոֆիլն առանձին պատրաստեք: Խորանարդաձև կտրատեք և յուղով թավայի մեջ տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալն ու համարյա պատրաստ լինելը:

Թթու վարունգը մանր կտրատեք, խառնեք մսին:

Մսին ավելացրեք տապակած կարտոֆիլն ու ևս 15-20 րոպե պատրաստեք: Այդ ընթացքում միսը պիտի փափկի, կարտոֆիլն էլ ամբողջությամբ պատրաստ լինի:

Պատրաստի ազուն խառնեք, լցրեք ափսեների մեջ, զարդարեք կտրտած կանաչիով ու կտրտած սխտորով։ Սխտորը պետք է անպայման վերջում ավելացնել՝ մատուցելուց առաջ:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս