Բաժիններ՝

Թխվածքաբլիթ պնդուկով և Baileys լիկյորով

Բաղադրիչներ

1. Կարագ – 100 գ

2. Ալյուր – 130 գ

3. Պնդուկ – 100 գ

4. Վանիլին – 10 գ

5. Կակաո – 1 ճ/գ

6. Շաքարի փոշի – 70 գ

7. Baileys լիկյոր – 2 ճ/գ

8. Աղ – 1 պտղունց

Պատրաստման եղանակը

1. Պնդուկը չոր տապակի մեջ տապակել մոտ 10 րոպե: Սառեցնել, մաքրել և բլենդերի օգնությամբ մանրացնել:

2. Խորը թասի մեջ լցնել մանրացրած պնդուկը, շաքարի փոշին, վանիլինը, կակաոն և լիկյորը: Խառնել:

3. Փափուկ կարագը հարել, նախապես պատրաստած խառնուրդն ավելացնել կարագին և նորից լավ հարել:

4. Զանգվածին ավելացնել ալյուր, աղ, խառնել:

5. Պատրաստի խմորը գնդել, փաթաթել թաղանթի մեջ և մոտ 30 րոպե դնել սառնարանը:

6. Սեղանի վրա ալյուր շաղ տալ, խմորը գրտնակել և կաղապարների օգնությամբ թխվածքաբլիթներ ձևավորել:

7. Տապակը պատել յուղաթղթով, վրան կարագ քսել, թխվածքաբլիթները շարել:

8. Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 10 րոպե:

9. Պատրաստի թխվածքաբլիթների վրա շաքարի փոշի շաղ տալ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս