Խնձորով աղանդեր, որի համը հնարավոր չէ մոռանալ
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 1 բաժակ
2. Շաքարավազ – 1 բաժակ
3. Ձու – 4 հատ
4. Կաթնաշոռ – 200 գ
5. Քացախով հանգցրած սոդա – 1 թ/գ
6. Աղ – 0.5 թ/գ
7. Խնձոր – 2 հատ
Պատրաստման եղանակը
1. Շաքարավազը, ձուն և աղը հարել, ավելացնել կաթնաշոռը և կրկին հարել, ավելացնել սոդան և խառնել:
2. Այնուհետև ավելացնել ալյուրը և լավ խառնել: Պետք է ստացվի թթվասերի խտության խմոր:
3. Խնձորը շերտատել: Կաղապարը պատել կարագով, լցնել խմորի 1/3 մասը, այնուհետև դնել խնձորները և լցնել մնացած խմորը:
4. Թխել 180 աստիճան ջեռոցում՝ մինչև շագանակագունի:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը