Բաժիններ՝

Նարնջով, լոռամրգով և ընկույզով կեքս

Բաղադրիչներ՝

  • ընկույզ 50 գ, խոշոր կտրատած
  • 1 ձու
  • նարնջի հյութ 180 գ
  • նարնջի կեղև 1 ճ/գ, քերած միայն նարնջագույն մասը
  • վանիլին
  • ալյուր 260 գ
  • շաքարավազ 150 գ
  • փխրեցուցիչ 1,5 թ/գ
  • սոդա 1/2 թ/գ
  • աղ 1/4 թ/գ
  • կարագ 60 գ
  • լոռամրգի 120 գ, թարմ կամ սառեցրած (կարող եք փոխարինել ցանկացած հատապտուղներով կամ բալով)
  • շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը՝

Հարել ձուն, ավելացնել վանիլինը և նարնջի հյութը և խառնել։ Մեծ ամանի մեջ խառնել ալյուրը, շաքարավազը, փխրեցուցիչը, սոդան, աղը և նարնջի կեղևը։ Մանր կտրատել սառեցրած կարագը և ավելացնել ալյուրով զանգվածին, պատառաքաղով կամ ձեռքով տրորել։

Զանգվածը պետք է լինի խոշոր փշուրների նման։

Միացնել չոր և հեղուկ բաղադրիչները, խառնել։ Ավելացնել հատապտուղները և ընկույզը, խառնել։ Խմորը լցնել բուսական ձեթով պատած ձևամանի մեջ և թխել 50-60 րոպե ջեռոցի մեջտեղի հատվածում։

Հանել ջեռոցից, դնել ցանցի վրա, թողնել հովանա։ Հանել ձևամանից, տեղափոխել մատուցվող ափսեի մեջ, վրան շաքարի փոշի ցանել և զարդարել հատապտուղներով։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս