Բաժիններ՝

Սնկով ու սպանախով ապուր՝ իտալական ձևով

Բաղադրիչները

  • 400 գ թարմ սպիտակ սունկ
  • 400 գ թարմ սպանախ
  • 1 լիտր բանջարեղենային արգանակ
  • ½ բաժակ սպիտակ չոր գինի
  • 1 միջին չափի գլուխ սոխ
  • փոքր փունջ մաղադանոս
  • 4 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Սունկը մաքրեք, կտրատեք: Մաղադանոսը մանր կտրատեք: Սպանախը սառը ջրով լվացեք, չորացրեք, կտրատեք: Սոխը մանր կտրտեք, ձեթի մեջ 5 րոպե տապակեք, մինչև փափկի: Ավելացրեք սունկը, կրակն ուժեղացրեք, ևս 3 րոպե տապակեք:

Թավայի մեջ ավելացրեք սպանախը, խառնելով ևս 4 րոպե տապակեք: Վրան լցրեք գինին, կրակն ուժեղացրեք, թողեք՝ թող գոլորշիանա: Թավան հանեք կրակի վրայից, մանրացրած մաղադանոսի կեսը լցրեք վրան:

Կարդացեք նաև

Կաթսայի մեջ եռացրեք արգանակը, ավելացրեք սնկի ու սպանախի խառնուրդը, միջին կրակի վրա 8 րոպե եփեք: Աղ ու պղպեղով համեմեք:

Ապուրը լցրեք ափսեների մեջ, վրան ցանեք մնացած մաղադանոսի կեսը:

Խորհուրդ: Ապուրը մատուցելիս վրան կարող եք քերած պարմեզան լցնել:

Տեսանյութեր

Լրահոս