Բաժիններ՝

Սնկով ու կարտոֆիլով ապուր

Բաղադրիչները՝ 4 բաժնի համար

  • 300 գ սունկ
  • 3 միջին չափի կարտոֆիլ
  • 1 ոչ մեծ գլուխ սոխ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • փոքր փունջ մաղադանոս
  • 1,5 ճ/գ խոզի հալած ճարպ
  • 1 ճ/գ ալյուր
  • 50 մլ յուղոտ սերուցք
  • 1 ճ/գ գինու քացախ՝ ըստ ցանկության
  • 1 լիտր ջուր
  • 1 դափնու տերև
  • 5-7 հատիկավոր սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

Մաքրեք կարտոֆիլը, փոքր խորանարդների ձևով կտրատեք: Մաքրեք ու կտրատեք սունկը: Մաքրեք ու մանր կտրատեք սոխն ու սխտորը:

Եռացրեք ջուրը, ավելացրեք կտրտած կարտոֆիլը, դափնու տերևը և հատիկավոր սև պղպեղը: Մի քիչ էլ եռացրեք, ավելացրեք սունկը: Անհրաժեշտության դեպքում փրփուրը հեռացրեք ու 15 րոպե թույլ կրակի վրա փակ կափարիչի տակ եփեք:

Կարդացեք նաև

Քանի դեռ ապուրը եփվում է, խոզի ճարպը հալեցրեք, ալյուրը 2 րոպե տապակեք նրա մեջ, ապա ավելացրեք սոխն ու սխտորը: Խառնելով՝ 5 րոպե տապակեք:

Տապակած սոխն ու սխտորն ավելացրեք ապուրին, եփեք 10 րոպե: Մաղադանոսի ցողունները հեռացրեք, տերևները շատ մանր կտրատեք:

Ապա ավելացրեք մաղադանոսը, և ըստ ցանկության՝ քացախը: Եփեք 1 րոպե: Ավելացրեք սերուցքը, հանեք կրակի վրայից:

Ապուրը մատուցեք չորահացի հետ միասին:

Տեսանյութեր

Լրահոս