
Հնդկական համեմունքները կարող են քաղցկեղածին նյութ պարունակել

Հնդկաստանի իշխանությունները 20 օրվա ընթացքում կստուգեն համեմունքների բոլոր ընկերությունները՝ մի շարք համեմունքներում քաղցկեղ առաջացնող նյութերի հնարավոր առկայության մասին հաղորդումներից հետո, հաղորդում է NDTV-ն՝ վկայակոչելով աղբյուրները:
Ավելի վաղ Հոնկոնգի և Սինգապուրի սննդի կարգավորիչները զգուշացրել էին հնդկական երկու համեմունքների ապրանքանիշերի՝ MDH-ի և Everest-ի չորս ապրանքների օգտագործման մասին՝ էթիլենի օքսիդի ենթադրյալ առկայության պատճառով:
Կարգավորողները հայտնել են, որ մարդու առողջության համար վտանգավոր թունաքիմիկատ է հայտնաբերվել MDH-ից երեք համեմունքներում և մեկ համեմունքում՝ Everest-ից: Արգելվել են ապուրի, ձկան և կարիի փոշու համեմունքները։ Քաղցկեղի հետազոտության միջազգային գործակալությունը էթիլենի օքսիդը դասակարգում է որպես «1-ին խմբի քաղցկեղածին»:
«Հանրապետության սննդի բոլոր կոմիսարները բերվել են զգոնության, սկսվել է համեմունքների նմուշների հավաքման գործընթացը, երեք-չորս օրվա ընթացքում փորձանմուշներ կհավաքվեն հանրապետության բոլոր համեմունքների արտադրության գործարաններից: Մոտ 20 օրից լաբորատոր հաշվետվությունը պատրաստ կլինի»,- հեռուստաալիքին հայտնել է կառավարության բարձրաստիճան աղբյուրը։
Նա նշել է, որ եթե հնդկական համեմունքներում վնասակար նյութեր հայտնաբերվեն, իշխանությունները խիստ միջոցներ կձեռնարկեն։
«Կա քրեական հետապնդման հնարավորություն»,- ըստ shantnews-ի՝ հավելել է հեռուստաալիքի զրուցակիցը։