Դիետոլոգը բացատրել է վերամշակված պանրի վտանգները
Վերամշակված պանիրն իր բաղադրությամբ զգալիորեն տարբերվում է բնական պանրից, Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում զգուշացրել է սննդաբան Ալեքսանդրա Ռազարենովան։ Նա բացատրել է, թե ինչու չպետք է տարվել այս ապրանքով:
Հալած պանրի յուրահատուկ հյուսվածքն ու համը դարձնում են այն սոուսների, սենդվիչների և այլ ուտեստների համար հարմար բաղադրիչ, նշել է Ալեքսանդրա Ռազարենովան: Բայց չպետք է մոռանալ, որ այս մթերքը իր հատուկ օրգանոլեպտիկ հատկություններով պարտական է սննդային տարբեր հավելումներին:
«Սրանք էմուլգատորներ են, ներկանյութեր, բուրավետիչներ, համի ուժեղացուցիչներ, կայունացուցիչներ և կոնսերվանտներ: Շատ հաճախ տրանսճարպերն օգտագործվում են վերամշակված պանրի արտադրության մեջ»,- ըստ shantnews-ի՝ավելացրել է Ռազարենովան:
Դիետոլոգի խոսքով, վերամշակված պանիրն ավելի շատ աղ, կոնսերվանտներ ու ճարպեր է պարունակում, քան բնական պանիրը։ Դա սովորական պանրից պատրաստված էժան արտադրանք է, կարծում է նա:
«Դիետայում վերամշակված պանրի չափազանց մեծ քանակությունը կարող է հանգեցնել արյան մեջ խոլեստերինի բարձրացման, գիրության և սրտանոթային հիվանդությունների և շաքարախտի ռիսկի բարձրացման: Հալած պանրի հավելումները կարող են նաև ալերգիկ ռեակցիաներ առաջացնել որոշ մարդկանց մոտ», – զգուշացրել է Ռազարենովան:
Դիետոլոգը պարզաբանել է, թե որքան հալած պանիր կարելի է ներառել ձեր սննդակարգում, եթե լուրջ հիվանդություններ չունեք:
«Առողջ մարդկանց խորհուրդ է տրվում օրական օգտագործել ոչ ավելի, քան մեկ կամ երկու թեյի գդալ վերամշակված պանիր», – Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում ասել է Ալեքսանդրա Ռազարենովան։