Ծովախեցգետինները՝ սխտորով ձեթի մեջ
Բաղադրիչները՝
- 1,2 կգ խոշոր, հում ծովախեցգետին
- 8-10 պճեղ սխտոր
- 4-5 չորացրած չիլի պղպեղ
- ձիթապտղի ձեթ
- խոշոր աղ
Պատրաստման եղանակը
Ծովախեցգետինները մաքրեք խեցիներից, պոչերին ձեռք մի տվեք: Ծովախեցգետինների մեջքի մասում կենտրոնից դանակով կտրվածք արեք:
Դանակի կոթով սեղմեք, ապա մաքրեք սխտորը: Սխտորն ու չիլի պղպեղը լցրեք ոչ շատ խորը կաթսայի մեջ, վրան լցրեք ձեթը այնքան, որպեսզի հետո ծովախեցգետինները ավելացնելուց հետո դրանք ամբողջովին ծածկվեն ձեթով:
Ձեթով, սխտորով ու չիլի պղպեղով կաթսան դրեք միջին ուժգնության կրակի վրա, տապակեք մինչև սխտորը բաց ոսկեգույն երանգ ստանա:
Ավելացրեք ծովախեցգետինները, անընդհատ խառնելով՝ 2 րոպե տապակեք: Մի պտղունց աղ արեք, խառնեք, հանեք կրակի վրայից ու 3-4 րոպե թողեք, թող հովանա: Մատուցեք:
Խորհուրդ: Այս ուտեստի ամենահամեղ մասը ձեթն է: Այն կարելի է նաև հենց այնպես, հացով ուտել: Եթե ցանկացողներ չգտնվեն, այդ ձեթը կարող եք օգտագործել ձկան, աղցանի կամ մակարոնի վրա լցնելու համար: Ձեթը երկար պահել չի կարելի. առավելագույնը 1-2 օր՝ սառնարանում: