Անվանվել է ուղեղի առողջության չորս կարևոր բաղադրիչ
Հոգեբույժ և սննդաբան Ումա Նայդուն նշել է չորս կարևոր բաղադրիչ, որոնք կօգնեն պահպանել ուղեղի երիտասարդությունն ու առողջությունը։ Նրա խորհուրդը մեջբերում է CNBC-ն։
Նայդուն բացատրել է, որ ուղեղի առողջության համար առաջին հերթին կարևոր է ճիշտ սնունդը: Նրա խոսքով, երբ սնունդը մտնում է աղիներ, այն փոխազդում է միլիոնավոր բակտերիաների հետ, որոնք այն բաժանում են առանձին նյութերի։ Եթե դրանցից որևէ մեկը բացակայի, ապա դա կազդի մարդու բոլոր ներքին համակարգերի և օրգանների վրա, այդ թվում՝ ուղեղի վրա, ըստ shantnews-ի՝ զգուշացրել է սննդաբանը։
Անբավարարությունը կանխելու համար նա խորհուրդ է տվել առաջին հերթին ավելացնել սննդակարգում բջջանյութի քանակը և ավելի շատ բանջարեղեն, հատիկեղեն և կտավատի սերմեր ուտել։
Նաիդուն անվանել է պոլիֆենոլները որպես ուղեղի առողջության պահպանման երկրորդ կարևոր բաղադրիչ:
Նրա խոսքով՝ այդ նյութերն ունեն հզոր հակաբորբոքային ազդեցություն և առկա են վառ գույնի բուսական մթերքներում՝ գազար, հապալաս, ձիթապտուղ և ելակ։
Պրոբիոտիկները ևս մեկ կարևոր տարր են առողջ և երիտասարդ ուղեղի համար, համոզված է Նաիդուն։ Նա նշել է, որ դրանք հարուստ են ֆերմենտացված մթերքներով, որոնց օգտագործումը նվազեցնում է բորբոքումն օրգանիզմում։
Ի վերջո, Նաիդուն անվանել է դեղաբույսերն ու համեմունքները՝ որպես ուղեղի համար օգտակար չորրորդ բաղադրիչ: Նրա կարծիքով՝ շատերն այս մթերքներն առողջության համար անկարևոր են համարում։ Սակայն իրականում, ըստ բժշկի, քրքումը, պղպեղը, սուսամբարը, մաղադանոսը, կոճապղպեղը, սխտորը և այլ համեմունքներ ոչ միայն ճաշատեսակներին համ են հաղորդում, այլ նաև հակաօքսիդանտ ազդեցություն ունեն։