Բաժիններ՝

Ինչպես ազատվել բերանի սխտորի տհաճ հոտից

Սննդաբան Վերոնիկա Գուսակովան հորդուրում է սխտոր ուտելուց հետո բերանից տհաճ հոտից ազատվելու համար շատ ջուր խմել։

gazeta.ru-ի հետ զրույցում նա ասել է, որ ջուրն օգնում է դուրս հանել ալիցինը, դա այն բաղադրիչն է, որը պատասխանատու է սխտորի յուրահատուկ բույրի համար:

Սխտորի հոտից ազատվելու համար նա խորհուրդ է տալիս նաև ատամները խոզանակով մաքրել, ատամի թելերով մաքրել ատամները և բերանի թարմացնող միջոցներ օգտագործել, որոնք կօգնեն հեռացնել մթերքի մնացորդները ձեր բերանի խոռոչից:

Բացի այդ, դիետոլոգը նշել է, որ մաստակն ու առանց շաքարի կոնֆետները նույնպես կօգնեն կանխել հոտը. դրանք խթանում են թքի արտադրությունը, որն էլ հեռացնում է ալիցինը։

Կարդացեք նաև

Միաժամանակ Գուսակովան խորհուրդ է տվել ոչ մի պարագայում չհրաժարվել սխտորից։

«Այն հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնք օգնում են պայքարել օրգանիզմում վնասակար ազատ ռադիկալների դեմ և օգնում են պահպանել սրտի առողջությունը: Սխտորը հայտնի է նաև իր հակաբորբոքային և հակամանրէային հատկություններով, որոնք օգնում են պայքարել վարակների դեմ և ամրապնդել իմունային համակարգը»,- պարզաբանել է սննդաբանը։

 

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս