Մթերքներ, որոնք օգնում են ազատվել գլխացավից

Գլխացավի հարյուրից ավելի պատճառ կա, և այս հիվանդությամբ շատ դեպքերում անհրաժեշտ է դիմել բժշկի, ըստ shantnews-ի՝ զգուշացրել է էնդոկրինոլոգ և սննդաբան Մարիա Սկիբիցկայան։

Մասնագետի խոսքով՝ օրգանիզմին ու նյարդային համակարգին կարելի է աջակցել ոչ միայն դեղամիջոցներով ու առողջ ապրելակերպով, այլ նաև սպիտակուցներով հարուստ որոշ մթերքներով, որոնք անհրաժեշտ են էներգիայի և մտավոր գործունեության համար։ Դրանք են՝ միսը, ձուն, ձուկը, կաթնամթերքը, մանրամասնել է բժիշկը։

Պնդուկը, նուշը, պիստակը էներգիայի կուտակիչներ են։ Ընկույզը հագեցնող է և հարմար է ձեզ հետ վերցնել ընդմիջման համար: Պնդուկը պարունակում է բիոտին, վիտամին, որը թույլ է տալիս օրգանիզմին էներգիա արտադրել: Նուշը հարուստ է սպիտակուցներով, մագնեզիումով և վիտամին B2-ով, որոնք ապահովում են էներգիան:

Մրգերն ու բանջարեղենը նույնպես օգնում են էներգիայի պահպանմանը բջջանյութի շնորհիվ, շարունակել է բժիշկը։ Ավելին, այս ապրանքները հեշտությամբ մարսվում են: Բացի դրանից, օրինակ, ճակնդեղը լավացնում է արյան հոսքը, ինչը կարևոր է նյարդային համակարգի համար, իսկ տերևավոր կանաչիները պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամին C։

Կարդացեք նաև

Սկիբիցկայան նախազգուշացրել է, որ գլխացավերը կարող են առաջանալ ջրազրկման հետևանքով առաջացած քնկոտության և հոգնածության պատճառով։ Նա նկատել է, որ եռանդուն լինելու համար պետք է ամեն օր մի քանի բաժակ մաքուր ջուր խմել, այլ ոչ միայն սուրճ և այլ ըմպելիքներ։

«Այս պարզ կանոններին հետևելը և սննդակարգը առողջ սննդանյութերով հարստացնելը կբերի ինքնազգացողության բարելավմանը, գլխացավերի կանխարգելմանը և կյանքի որակի բարելավմանը»,- ամփոփել է էնդոկրինոլոգը։

Տեսանյութեր

Լրահոս