
Կոտլետների պատրաստման լավագույն բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ 10 կոտլետի համար
1. Տավարի միս – 550 գ
2. Խոզի միս – 250 գ
3. Սպիտակ հաց – 150 գ
4. Սառցաջուր – 200 գ
5. Չորահաց – 200 գ
6. Յուղ՝ տապակելու համար – 50 գ
7. Աղ
8. Սև աղացած պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Չորահացի փշրանք ստանալու համար սպիտակ հացը չորացնել ջեռոցում, հետո բլենդերով վերածել փշրանքի:
2. Թասի մեջ խառնել մսի ֆարշերը, թրջած հացը, համեմել աղով և պղպեղով, ավելացնել սառցաջուրը և խառնել: Ֆարշը պետք է բավականին երկար խառնել:
3. Ստացված զանգվածից 10 կոտլետ ձևավորել, պատել չորահացի փշրանքով:
4. Պատրաստի կոտլետները երկու կողմից տապակել՝ մինչև վարդագունելը:
5. Դրանից հետո կոտլետները շարել տապակի մեջ և դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը մոտ 20 րոպե: Կոտլետները պատրաստ են:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը