Տնական համեղ տորթ, որը կգնահատեն շոկոլադի սիրահարները
Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
1. Խտացրած կաթ – 1 բանկա
2. Ձու – 2 հատ
3. Կակաո – 3 ճ/գ
4. Ալյուր – 1 բաժակ
5. Սոդա – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Բոլոր բաղադրիչները խառնել:
2. Խմորը բարակ շերտով լցնել կաղապարի մեջ:
3. Թխել 3-4 կորժ, յուրաքանչյուրը՝ 15 րոպե:
4. Սալորը աղալ և ավելացնել մեկ բաժակ շաքարավազին և կես լիտր թթվասերին:
5. Մեկ բաժակ ընկույզը կտրատել և խառնել թթվասերային կրեմին:
6. Պատրաստել ջնարակը՝ հալեցնելով 100 գ շոկոլադը և ավելացնելով 150 գ սերուցք և կակաո:
7. Տորթի վրա տարածել սալորով կրեմը և պատել ջնարակով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը