Փխրուն կեքսեր՝ ծիրանաչրով
Բաղադրիչներ
1. Սպիտակաձավար – 150 գ
2. Կեֆիր – 200 մլ
3. Ձու – 1 հատ
4. Ձվի սպիտակուց – 1 հատ
5. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
6. Աղ – 1 պտղունց
7. Ծիրանաչիր – 100 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Լավ հարել ձուն և ձվի սպիտակուցը:
2. Ավելացնել փխրեցուցիչը և աղը, կրկին հարել:
3. Աստիճանաբար ավելացնել սպիտակաձավարը, արագ խառնել:
4. Կաղապարի մեջ լցնել խմորը, դնել ծիրանաչիրը:
5. Թխել 40 րոպե, 170 աստիճան ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը