Ելակով աղանդեր, որը կարելի է ուտել՝ առանց գիրանալու մասին մտածելու
Բաղադրիչներ
1. Ժելատին – 3 ճ/գ
2. Ջուր – 1 ճ/գ
3. Թթվասեր – 0.5 լ
4. Շաքարավազ – 1 ճ/գ
5. Վանիլին
6. Ելակ
Պատրաստման եղանակը
1. Ժելատինը թրջել ջրով: Թթվասերը խառնել շաքարավազի և վանիլինի հետ, չհարել: Ժելատինը դնել կրակի վրա և անընդհատ խառնելով՝ հասցնել եռման: Այնուհետև ժելատինին ավելացնել թթվասերը, անընդհատ խառնել:
2. Կաղապարի մեջ շարել ելակները, վրան լցնել թթվասերային զանգվածը: Մի քանի ժամ դնել սառնարանը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը