Թունդ գարեջուրը պարունակում է ավելի շատ օգտակար բակտերիաներ, քան յոգուրտը
Հաշվի առնելով, որ մարդու օրգանիզմում մեծ քանակությամք մանրէներ կան, տարբեր պրոբիոտիկների (թթու կաղամբ, կեֆիր, մածուն) ժողովրդականությունը հասկանալի է: Բայց եթե Ձեզ դուր չի գալիս ֆերմենտացված բանջարեղենը և կաթնամթերքը, ապա Դուք գոհ կլինեք նոր ուսումնասիրության արդյունքներից. օրական մի բաժակ մուգ գարեջուրն օգնում է պահպանել աղիքային առողջ միկրոֆլորան:
Ամստերդամի համալսարանից Էրիկ Կլասենը ներկայացրել է գարեջրի վերաբերյալ իր հետազոտության արդյունքները, ըստ որի՝ որոշ տեսակներ պարունակում են բազմաթիվ օգտակար միկրոօրգանիզմներ:
Չնայած գարեջրերի մեծ մասն անցնում է մեկ ֆերմենտացում, բելգիական որոշ թունդ տեսակներ երկու անգամ են ֆերմենտացվում, որպեսզի ավելի մեծ քանակության շաքար վերածվի ալկոհոլի: Ի տարբերություն առաջին ֆերմենտացման, երկրորդի ընթացքում օգտագործում են հատուկ խմորիչներ, որոնք արտադրում են թթուներ՝ ախտահարույց բակտերիաները ոչնչացնելու համար:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը