Բաժիններ՝

Խնձորով աղանդեր, որի համը հնարավոր չէ մոռանալ

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 1 բաժակ
2. Շաքարավազ – 1 բաժակ
3. Ձու – 4 հատ
4. Կաթնաշոռ – 200 գ
5. Քացախով հանգցրած սոդա – 1 թ/գ
6. Աղ – 0.5 թ/գ
7. Խնձոր – 2 հատ

Պատրաստման եղանակը

1. Շաքարավազը, ձուն և աղը հարել, ավելացնել կաթնաշոռը և կրկին հարել, ավելացնել սոդան և խառնել:

Կարդացեք նաև

2. Այնուհետև ավելացնել ալյուրը և լավ խառնել: Պետք է ստացվի թթվասերի խտության խմոր:

3. Խնձորը շերտատել: Կաղապարը պատել կարագով, լցնել խմորի 1/3 մասը, այնուհետև դնել խնձորները և լցնել մնացած խմորը:

4. Թխել 180 աստիճան ջեռոցում՝ մինչև շագանակագունի:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս