Կիտրոնի բացասական ազդեցությունը. 6 կողմնակի ազդեցություն
Առավոտյան կիտրոնի հյութով ջուր խմելը դարձել է սովորական երևույթ բոլոր նրանց համար, ովքեր ցանկանում են կորցնել ավելորդ կիլոգրամները, մաքրել օրգանիզմը, մաշկը, և այլն: Այնուամենայնիվ, գոյություն ունի 6 կողմնակի ազդեցություն, որոնք կարող են ի հայտ գալ չափից շատ կիտրոնի հյութ օգտագործելուց: myhealthyadvices կայքը ներկայացնում է դրանք:
Խոցեր- Խոցերը կարող են առաջացնել ստամոքսի այրոց, սրտխառնոց: Կիտրոնի հյութն այս դեպքում սրում է այս զգացողություններն ու բորբոքում է ստամոքսի պատերը՝ խոչընդոտելով խոցերի բուժման գործընթացին:
Ստամոքսի թթվայնություն- Մեծ քանակությամբ կիտրոնի հյութը կարող է բարձրացնել ստամոքսի թթվայնությունը, ինչն էլ ստամոքսի ցավ և այրոց է առաջացնում: Խորհուրդ է տրվում քիչ-քիչ օգտագործել կիտրոնի հյութը:
Այրոց- Ինչպես արդեն նշեցինք՝ կիտրոնի հյութը կարող է այրոցի պատճառ դառնալ կամ ավելի սրել վիճակը: Վիճակը լավացնելու համար պետք է կրճատել թթվային մթերքների օգտագործումը:
Երիկամների և լեղապարկի խնդիրներ- Կիտրոնի կեղևը պարունակում է օքսալատներ, բնական տարրեր: Երբ այս տարրերը չափազանց շատ են օրգանիզմում, դրանք կարող են բյուրեղանալ և առողջական խնդիրներ առաջացնել:
Հաճախամիզություն և ջրազրկում– Կիտրոնի հյութը երբեմն ունի լուծողական ազդեցություն՝ աբսորբիկ թթուների մեծ քանակության շնորհիվ: Այս տարրը հայտնի է իր լուծողական ազդեցությամբ, ինչը նշանակում է որ միզարձակումը հաճախանում է և օգնում է օրգանիզմին դուրս բերել հեղուկն ու սոդան: Այնուամենայնիվ, մեծ քանակությամբ կիտրոնի հյութ խմելու պարագայում օրգանիզմը կարող է ջրազրկվել:
Վնասել ատամները- Մեծ քանակությամբ թթվային մթերքներ կամ հյութեր օգտագործելու դեպքում թթուն կարող է վնասել ատամները, ինչն էլ հանգեցնում է ատամների էրոզիայի: Պակասեցրեք թթվային ուտելիքների և խմիչքների քանակը, եթե ցանկանում եք պահպանել ատամները:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը