Բաժիններ՝

Տավարի լյարդից բեֆստրոգանով

Բաղադրիչները՝

  • 600 գ տավարի լյարդ
  • 300 գ թթվասեր
  • 2 ճ/գ տոմատի մածուկ
  • 2 գ գլուխ սոխ
  • 2 ճ/գ ալյուր
  • 8 ճ/գ բուսական յուղ
  • 250 մլ կաթ
  • սունկ՝ ըստ ցանկության
  • կանաչի՝ ըստ ճաշակի
  • աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը՝

Լյարդի թաղանթը հեռացրեք, երկարավուն շերտերով կտրատեք։

Սոխը մանր կտրատեք և տապակեք բուսայուղի մեջ մինչև թափանցիկ դառնա։ Ավելացնել ալյուրը և անընդհատ խառնեք։

Կարդացեք նաև

Մեկ այլ տապակի մեջ բուսայուղ լցրեք և լյարդը տապակեք, աղ արեք՝ ըստ ճաշակի։

Սոխով տապակի մեջ ավելացրեք թթվասերն ու տոմատի մածուկը։ Աղ և սև պղպեղ արեք, խառնել և թողնել ցածր կրակի վրա։ Եռալուց 5 րոպե հետո կաթ ավելացրեք (կարող եք նաև կաթի փոխարեն ջուր ավելացնել), որպեսզի ստանաք սոուսի խտության զանգված։ Անհրաժեշտության դեպքում կարող եք նաև ջուր ավելացնել։

Սոուսի տապակը ծածկեք կափարիչով և հասցրեք եռման աստիճանի։ Հենց որ սկսի եռալ, վերցրեք կրակից։

Լյարդը տապակվելուց հետո պատրաստի սոուսը լցրեք լյարդի վրա, և շարունակեք միջին կրակի վրա եփել ևս 5-7 րոպե միջին կրակի վրա՝ պարբերաբար խառնելով։

Վերջում կարող եք ավելացնել մի քիչ կարագ և մանր կտրատած կանաչի։

Կարող եք մատուցել բրձի կամ կարտոֆիլով պյուրեի հետ։

Տեսանյութեր

Լրահոս