Բաժիններ՝

Կիտրոնով աղանդեր գալիք ամռան համար

Բաղադրիչներ

1. Ջուր – 150 մլ

2. Շաքարավազ – 100 գ

3. Կիտրոնի հյութ – 2 հատ

4. Կիտրոնի կեղև – 1 թ/գ

5. Լիմոնչելլո լիկյոր – 100 մլ

6. Թարմ կանաչ ռեհան – 1 փունջ

Պատրաստման եղանակը

1. Ռեհանը տրորել, մինչև հյութ դուրս տա: Կիտրոնի կեղևը քերել:

2. Օշարակ պատրաստել: Շաքարավազը լցնել ջրի մեջ և հասցնել եռման:

3. Եռացող օշարակի մեջ լցնել մանրացված ռեհանի տերևներն ու կիտրոնի կեղևը: Եփել մեկ րոպե:

4. Վերցնել կրակից և սառեցնել մի քանի ժամ:

5. Օշարակն անցկացնել մաղի միջոցով: Ավելացնել կիտրոնի հյութն ու լիմոնչելլոն: Խառնել։

6. Ապագա սորբետը լցնել տարայի մեջ և 5-6 ժամ դնել սառցախցիկը։

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս