Պատրաստում ենք հանրահայտ Dama Bianca պիցցան, հանուն որի մարդիկ գնում են Սանկտ Մորից
Շվեյցարիայում գտնվող Pizzeria Heuboden ռեստորանի շեֆ-խոհարար Անդրեա Պանատիի բաղադրատոմսը:
Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
1. Ցորենի ալյուր – 625 գ
2. Ջուր – 375 գ
3. Աղ – 15 գ
4. Խմորիչ – 1.5 գ
Միջուկի համար՝
1. Մոցարելլա di Seriate – 120 գ
2. Մոցարելլա Santa Lucia – 110 գ
3. Տալեջիո պանիր – 120 գ
4. Մոցարելլա բուֆալլո – 100 գ
5. Պարմեզան – 90 գ
6. Թարմ սև տրյուֆել – 12 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Խմորը պատրաստելու համար խառնել բոլոր բաղադրիչները և 6 ժամ դնել տաք և մութ վայրում:
2. Խմորի վրա շարել բոլոր շերտերը, վրան ցանել պարմեզանը:
3. Թխել պիցցան 7-8 րոպե, 250 աստիճան ջեռոցում:
4. Պատրաստի պիցցայի վրա տրյուֆելի յուղ շաղ տալ և շարել տրյուֆերի բարակ շերտերը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը