Ձվային աղցանով՝ սենդվիչներ
Բաղադրիչները՝ 4 բաժնի համար
- 3-4 հատ ձու
- 1 հատ խնձոր
- 3-4 հատ մարինացված թթու վարունգ (կորնիշոն)
- 1/2 գլուխ սպիտակ կամ մանուշակագույն սոխ
- կանաչ սոխ կամ այլ կանաչի՝ ըստ ճաշակի
- 2 ճ/գ մայոնեզ
- 2 ճ/գ թթվասեր
- 1/3 թ/գ կարի
- աղ, աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- մի քանի կտոր հաց
- մի քանի հատ հազարի տերև
Պատրաստման եղանակը
Ձվերը եփեք, մաքրեք, ոչ մեծ կտորներով կտրատեք: Փոքր կտորներով կտրատեք նաև կորնիշոններն ու խնձորը: Սոխն ու կանաչին մանր կտրատեք:
Մայոնեզը խառնեք թթվասերի, կարիի, աղացած սև պղպեղի ու աղի հետ: Ավելացրեք կտրտած բաղադրիչներին ու խառնեք:
Հացի կտորները թավայի կամ տոստերի մեջ տաքացրեք, չորացրեք, հետո հովացրեք:
Վերցրեք հացի մի կտորը, վրան տեղադրեք հազարի տերևը, տերևի վրա լցրեք աղցանից մի փոքր մաս: Ծածկեք ևս մեկ հազարի տերևով ու հացի կտորով:
Կրկնեք նույնը հացի մյուս կտորների ու մնացած աղցանի հետ: