
Արհեստական աճեցրած սունկը հաճախ ավելի նախընտրելի է. Մյասնիկով

Բժիշկ և հեռուստահաղորդավար Ալեքսանդր Մյասնիկովը բացատրել է, թե սունկն ինչ վտանգ կարող է ներկայացնել օրգանիզմի համար:
Նա ուշադրություն է հրավիրել այն փաստի վրա, որ շատ երկրներում անտառային սունկը չեն հավաքում և օգտագործում, այլ աճեցվում են շամպինիոն արհեստական միջավայրում:
«Շատ քիչ սպիտակուցներ կան անտառային սնկերի մեջ՝ 3%, և նույնիսկ դրանք շատ թույլ են կլանվում սնկում խիտինի մեծ պարունակության պատճառով: Եթե այստեղ կան սպիտակուցներ, ապա դրանք անցնում են մեր աղեստամոքսային համակարգով ՝ չմարսվող խիտինի հետ»,- գրել է Մյասնիկովը իր Instagram- ում:
Բժիշկն ընդգծել է, որ սունկը պարունակում է նույն վիտամինները, ինչ բանջարեղենը, բայց դրանք անհետանում են ջերմային մշակման ընթացքում: Սնկերը նաև հողից և ջրից կլանում են վնասակար նյութերը, այդ իսկ պատճառով արհեստականորեն աճեցված արտադրանքը հաճախ նախընտրելի է:
Առավելություններից մեկն այն է, որ սունկը ցածր կալորիականություն ունի։