
Ելակը՝ վանիլային սոուսով

Բաղադրիչները՝
- 500 գ ելակ
- 12 հատ միջուկով վաֆլե ձողիկներ
- 2 հատ ձու
- 3 ճ/գ շաքարավազ
- 4 ճ/գ սպիտակ գինի
- 1/3 թ/գ վանիլային շաքարավազ
- անանուխի 4 տերև
Պատրաստման եղանակը
Ելակը մաքրեք, լվացեք ու չորացրեք: Հատապտուղների մի մասը թողեք զարդարելու համար, մնացած ելակները դանակով կիսեք:
Վանիլային սոուսի համար ձվերը հարեք՝ երեք անգամ մաս-մաս ավելացնելով շաքարավազը: Հարելու վերջում լցրեք գինին ու վանիլային շաքարավազը: Շարունակեք հարել մինչև սոուսի խտանալը:
Լայն բաժակների մեջ 3-ական վաֆլե ձողիկներ դրեք, ավելացրեք կիսած ելակները: Վրան լցրեք սոուսը:
Աղանդերը զարդարեք առանձնացրած հատապտուղներով ու անանուխի տերևներով: