Բաժիններ՝

Խոզի միսը՝ հոտավետ բույսերով

Բաղադրիչները՝

  • 800 գ խոզի փափկամիս 1 կտորով,
  • 200 գ ռեհանի ու մաղադանոսի տերևներ
  • 5 ճ/գ բուսական ձեթ
  • 1 հատ ձվի դեղնուց
  • 3 ճ/գ հազրեվարդ (կտրտած)
  • աղ, աղացած սպիտակ պղպեղ

Սոուսի համար

  • 5 հատ լոլիկ
  • 1 գլուխ սոխ
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 3 ճ/գ բուսական ձեթ
  • աղ, աղացած սպիտակ պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Ռեհանն ու մաղադանոսի տերևները մանրացրեք: Ավելացրեք ձեթը, հազրեվարդը, աղ ու պղպեղ արեք, խառնեք:

Կարդացեք նաև

Խոզի փափկամսի վրա քսեք 2 գդալ ջրի հետ խառնած ու հարած ձվի դեղնուցը: Ապա քսեք պատրաստած խառնուրդն ու տապակեք մինչև պատրաստ լինելը:

Սոուսի համար լոլիկները կտրատեք: Սոխն ու սխտորը տաշեղների ձևով կտրատեք ու տապակեք ձեթի մեջ: Ավելացրեք լոլիկը: Աղ ու պղպեղ արեք, մի քիչ ջուր լցրեք վրան ու 10 րոպե շոգեխաշեք:

Մատուցելիս միսը կտրատեք, տեղադրեք մեծ ափսեի մեջ, ձևավորեք սոուսով:

Տեսանյութեր

Լրահոս