Բաժիններ՝

Սկումբրիան՝ նարնջի սոուսով

Բաղադրիչները՝

  • 4 հատ սկումբրիա
  • 2 հատ նարինջ
  • 1 հատ կիտրոն
  • 60 գ ձիթապտղի ձեթ
  • 2 ճ/գ քունջութ
  • 1/2 փունջ սամիթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

Ձուկը մաքրեք, լվացեք, չորացրեք: Սամիթի տերևները մանր կտրատեք:

Ձուկը ներսից աղ արեք, տրորեք սամիթի տերևներով, տեղադրեք խոր սկուտեղի մեջ:

Կարդացեք նաև

Քամեք մեկուկես նարնջի ու կես կիտրոնի հյութը:

Ստացված հյութը խառնեք ձիթապտղի ձեթի հետ: Ձկան վրա լցրեք ստացված խառուրդը, ձկները փաթաթեք փայլաթիթեղով և 2 ժամ մարինացրեք՝ տեղադրելով սառնարանում:

Նարնջի մնացած կեսը օղակաձև կտրատեք, օղակները կիսեք:

Ձեթ քսած տապակի մեջ տեղադրեք ձուկը, վրան շարեք նարնջի կտորները: Ձուկը 20 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:

Այնուհետև հանեք ջեռոցից, վրան լցրեք տապակելու ընթացքում առաջացած հյութը:

Թավան տաքացրեք (յուղ կամ ձեթ լցնել պետք չէ), մեջը լցրեք քունջութի սերմերը ու խառնելով տապակեք, մինչև քունջութին բնորոշ բույրն զգալը:

Պատրաստի ձուկը տեղադրեք սկուտեղի մեջ, վրան լցրեք քունջութը:

Ձևավորման համար կարող եք ձիթապտուղ, կիտրոնի կտորներ ու կանաչի օգտագործել:

Տեսանյութեր

Լրահոս