Բաժիններ՝

Սննդաբանը խորհուրդ է տալիս թեյ և սուրճ խմել հիշողությունը բարելավելու համար

Թեև ինտելեկտի բարձրացման համար «կախարդական հաբ» չկա, կան մթերքներ, որոնք կարող են մեծացնել կենտրոնացումը և ամրացնել կարճաժամկետ հիշողությունը: Դրանցից են, օրինակ, ընկույզը, թեյն ու սուրճը, ինչպես նաև նախաճաշի համար՝ շիլան: Նաև ուղեղի բնականոն գործունեության համար կարևոր են նյութերը, որոնք կարող են բարելավել արյան շրջանառությունը և կանխել արյան անոթների պատերին խոլեստերինի առաջացումը: Այս մասին, ըստ shantnews-ի՝ Газета.Ru-ին ասել է սննդաբան-խորհրդատու, ANO «Առողջ սնուցում» հետազոտական ​​կենտրոնի փոխտնօրեն Ալեքսեյ Կաբանովը։

Ըստ մասնագետի՝ ընկույզն ու սերմերը ինտելեկտի համար լավագույն մթերքներից են՝ սպիտակուցների և հագեցած ճարպերի բարձր պարունակության շնորհիվ։ Ընկույզի մեջ հայտնաբերված վիտամին E-ն օգնում է հետաձգել տարիքային ճանաչողական անկումը:

«Օրինակ՝ ընկույզը բարենպաստ ազդեցություն ունի ճանաչողական կարողությունների վրա։ Դրանք հարուստ են ալֆա-լինոլիկ թթվով, որը կարող է նորմալացնել արյան ճնշումը և բարելավել անոթների վիճակը»,- ​​ասել է սննդաբանը։

Դրանց բաղադրության մեջ գոյություն ունեցող գլյուկոզան և ֆրուկտոզան նյարդային բջիջներին տալիս են անհրաժեշտ էներգիա և նպաստում կենտրոնացմանը։

Կարդացեք նաև

«Սուրճն ու թեյը նույնպես օգնում են կենտրոնանալ։ Ավելին, կոֆեինի կանոնավոր ընդունումն օգնում է ամրացնել կարճաժամկետ հիշողությունը՝ դրանք երկարաժամկետ դարձնելով: Գլխավորը չափավորություն պահպանելն է՝ խորհուրդ է տրվում խմել օրական 4 բաժակից ոչ ավելի սուրճ։ Կոֆեինի ավելցուկը նյարդային գերգրգռվածություն է առաջացնում, ինչը դժվարացնում է աշխատանքիվրա կենտրոնանալը»,- ասել է Ալեքսեյ Կաբանովը։

Փորձագետը նաև նշել է, որ առատ, սննդարար նախաճաշն օրգանիզմին էներգիա է հաղորդում, նպաստում է ավելի լավ կենտրոնացմանը և բարելավում է կարճաժամկետ հիշողությունը։ Միևնույն ժամանակ, նախապատվությունը պետք է տրվի բարդ ածխաջրերի աղբյուրներին: Դրանք աստիճանաբար ներծծվում են օրգանիզմի կողմից՝ հավասարապես հագեցնելով այն էներգիայով։

«Պետք է ուշադրություն դարձնել նաև կանաչ տերևավոր բանջարեղենին՝ կաղամբին, սպանախին, բրոկկոլիին, որոնք հագեցած են ուղեղի համար անհրաժեշտ սննդանյութերով։ Դրանք պարունակում են նաև վիտամին K, որը մասնակցում է արյան ձևավորմանը, լյուտեին, որը բարելավում է ճանաչողական գործառույթը և ֆոլաթթու, որն օգնում է պայքարել սթրեսի դեմ։ Տերևավոր բանջարեղենի բետա-կարոտինը պաշտպանում է ուղեղի բջիջները և լավացնում հիշողությունը: Երիտասարդների մոտ կանաչ տերևավոր կանաչին նույնպես մեծացնում է ռեակցիայի արագությունը, ծերության ժամանակ այն դանդաղեցնում է ճանաչողական խանգարումների զարգացումը»,- ասել է խորհրդատու սննդաբանը։

Նախկինում դիետոլոգներից մեկը քաղցրեղենն ու հացն անվանել էր ուղեղի աշխատանքի համար ամենավնասակար մթերքները։

Տեսանյութեր

Լրահոս