Բաժիններ՝

Գլեխուրադ. վրացական բանջարեղենային աղցան ընկույզով

Բաղադրիչներ

1. Լոլիկ – 2 հատ

2. Բուլղարական պղպեղ – 1 հատ

3. Սոխ – 1 հատ

4. Ամսական բողկ – 4-5 հատ

5. Կծու պղպեղ – 1 հատ

6. Հազար – 100 գ

7. Ընկույզ – 50 գ

8. Սխտոր – 2-3 պճեղ

9. Ձիթայուղ – 3 ճ/գ

10. Քացախ – 1 ճ/գ

11. Մաղադանոս

12. Համեմ

13. Աղ, սև աղացած պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Հազարի տերևները կտրատել:

2. Բողկը կտրատել օղակաձև, լոլիկը և քաղցր պղպեղը շերտատել:

3. Սոխը և կծու պղպեղը նույնպես օղակաձև կտրատել, կանաչին և սխտորը մանրացնել:

4. Թասի մեջ խառնել քացախը, ձիթայուղը և համեմունքները:

5. Ընկույզը մանրացնել, խառնել սխտորի հետ: Սխտորով ընկույզը ավելացնել քացախ և ձիթայուղի զանգվածին:

6. Բոլոր բաղադրիչները խառնել, վրան լցնել ընկուզային սոուսը, նորից խառնել, մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս