Բաժիններ՝

Չիլի պղպեղով և եգիպտացորենի ալյուրով հաց, որը հեշտությամբ կպատրաստեք տանը

Բաղադրիչներ

1. Եգիպտացորենի ալյուր – 120 գ

2. Ցորենի ալյուր – 120 գ

3. Կարագ – 115 գ

4. Ձու – 1 հատ

5. Չիլի պղպեղ – 1 հատ

6. Հալապենյո պղպեղ – 2 հատ

7. Թան – 240 գ

8. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ

9. Շաքարավազ – 70 գ

10. Մաասդամ պանիր – 100 գ

11. Աղ – 0.5 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Չիլի պղպեղը մանրացնել:

2. Հալապենյոն շատ մանր կտրատել:

3. Եգիպտացորենի և ցորենի ալյուրները, փխրեցուցիչը և աղը մաղել:

4. Ձուն հարել շաքարավազի և հալեցրած կարագի հետ: Ավելացնել թանը և նորից լավ խառնել:

5. Խառնել բոլոր բաղադրիչները և միասեռ խմոր հունցել: Ավելացնել պղպեղները, մանր քերիչով քերած պանիրը, խառնել:

6. Խմորը տեղադրել քառակուսի կաղապարի մեջ:

7. Թխել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20-30 րոպե: Հանել կաղապարից, սառեցնել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս