Բաժիններ՝

Շատ պարզ, բայց շատ համեղ պիրոգ

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 175 գ

2. Ձու – 3 հատ

3. Կարագ – 150 գ

4. Կարագ (կաղապարը պատելու համար) – 30-50 գ

5. Շաքարավազ – 200 գ

6. Սոդա – 1 թ/գ

7. Կիտրոնի հյութ՝ սոդան հանգցնելու համար – 0.5 թ/գ

8. Շոկոլադ – 50 գ

9. Դարչին

10. Վանիլին

11. Շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

1. Կարագը լավ հարել, մեկ-մեկ ավելացնել ձվերը, շարունակել հարել:

2. Ավելացնել շաքարավազը, խառնել:

3. Ավելացնել նաև վանիլինը և դարչինը, նորից խառնել: Այնուհետև լցնել ալյուրը, վերջում՝ քերած շոկոլադը և կիտրոնի հյութով հանգցրած սոդան: Նորից խառնել:

4. Թխելու համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել, խմորը լցնել, հարթեցնել և թխել 35 րոպե, նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

5. Սառեցնել, հանել կաղապարից, վրան շաքարի փոշի շաղ տալ, մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս