Մուրաբա, որը կամրապնդի իմունիտետը

Բաղադրիչներ

1. Խնձոր – 1 կգ

2. Նարինջ – 2-3 հատ

3. Շաքարավազ – 800 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Խնձորները լավ լվանալ, կեղևազրկել, սերմերը հեռացնել, խորանարդաձև կտրատել:

2. Նարինջը խոզանակի օգնությամբ լավ լվանալ հոսող ջրի տակ, առանց կեղևազրկելու կտրատել, սերմերը հեռացնել:

3. Կտրատված նարինջն աղալ մսաղացի օգնությամբ կամ բլենդերով վերածել խյուսի:

4. Էմալապատ խորը թասի մեջ լցնել խնձորը, նարնջի խյուսը և շաքարավազը:

5. Բոլոր բաղադրիչները խառնել փայտե գդալով և թողնել երկու ժամ: Դրանից հետո դնել կրակի վրա և թույլ ռեժիմով եռացնել 40 րոպե:

6. Երբ խնձորները դառնան կիսաթափանցիկ, վերցնել կրակից: Զանգվածը լցնել բանկաների մեջ և հերմետիկ փակել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Տեսանյութեր

Լրահոս