Լեհական շոկոլադե կեքս Murzynek
Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
1. Կարագ – 200 գ
2. Շաքարավազ – 160 գ
3. Կակաո – 30 գ
4. Ջուր – 100 մլ
5. Ալյուր – 320 գ
6. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
7. Ձու – 5 հատ
8. Վանիլին – 1 թ/գ
9. Աղ – 1 պտղունց
Շոկոլադե ջնարակի համար՝
1. Կարագ – 80 գ
2. Կակաո – 40 գ
3. Շաքարի փոշի – 100 գ
4. Կաթ – 8 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Կեքսի համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել և տեղադրել յուղաթուղթ: Կարագը հալեցնել կաթսայի մեջ: Ավելացնել շաքարավազը, կակաոն և ջուրը: Տաքացնել և դարձնել միատարր: Չեռացնել, վերցնել կրակից և սառեցնել:
2. Դեղնուցը առանձնացնել սպիտակուցից: Առանձին թասի մեջ խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը:
3. Սպիտակուցը հարել: Արդեն սառած զանգվածը խառնել դեղնուցի հետ, ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը, ինչպես նաև զգուշությամբ ավելացնել հարած սպիտակուցը:
4. Զանգվածը լցնել կաղապարի մեջ: Թխել 40 րոպե: Պատրաստել ջնարակը: Կաթսայի մեջ հալեցնել կարագը: Կաթսան վերցնել կրակից, ավելացնել կակաո, շաքարի փոշի և կաթ: Լավ խառնել:
5. Ջնարակը լցնել սառած կեքսի վրա: Զարդարել ըստ ցանկության և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը