Բաժիններ՝

Կարտոֆիլով և սնկով պիրոգ. լավագույն ուտեստը՝ մեծ հավաքների համար

Բաղադրիչներ

Խմորի համար՝

1. Ալյուր – 300 գ

2. Ձու – 2 հատ

3. Կարագ – 150 գ

4. Աղ – մեկ պտղունց

Միջուկի համար

1. Կարտոֆիլ – 3 հատ

2. Սունկ – 200-300 գ

3. Սոխ – 1 հատ

4. Թթվասեր – 250 գ

5. Ձու – 2 հատ

6. Կաթ – 100 գ

7. Ալյուր – 3 ճ/գ

8. Աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Խմորը պատրաստելու համար խառնել փափուկ կարագը, աղը, հարած ձվերը և ալյուրը, հունցել:

2. Խմորը ծածկել անձեռոցիկով և դնել սառնարանը 30 րոպե:

3. Սոխը մանր կտրատել և տապակել, մինչև ոսկեգունի, այնուհետև ավելացնել մանր կտրատված սունկը և տապակել 10 րոպե:

4. Կարտոֆիլը կիսաեփ անել:

5. Առանձին խառնել ձվերը, թթվասերը, կաթը, աղը և ալյուրը:

6. Խմորը գրտնակել և դնել կաղապարի մեջ:

7. Խմորի մեջ լցնել կարտոֆիլը, այնուհետև՝ սունկը, և վրան՝ պատրաստի սոուսը:

8. Եփել 1 ժամ, 180 աստիճան ջեռոցում:

9. Սառեցնել և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս