Սոխով և սնկով ֆրանսիական կարկանդակ
Բաղադրիչներ
Խմորի համար.
1. Ալյուր – 250 գ
2. Բուսայուղ – 30 մլ
3. Ջուր – 100 մլ
Միջուկի համար.
1. Շամպինիոն – 300 գ
2. Կարմիր սոխ – 4 հատ
3. Ձու – 5 հատ
4. Կաթ – 100 մլ
5. Ջուր – 2 ճ/գ
6. Անյուղ պանիր – 150 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ջուրը խառնել բուսայուղի և ալյուրի հետ: Խմոր հունցել, գրտնակել և դնել կաղապարի մեջ:
2. Պատրաստել միջուկը: Սոխը կիսաօղակների կտրատել, սունկը շերտատել:
3. Սոխը և սունկը շոգեխաշել, ավելացնել մի քանի ճ/գ ջուր:
4. Ձուն հարել կաթի հետ:
5. Միջուկը լցնել խմորի մեջ և ավելացնել ձվակաթնային զանգվածը:
6. Պանիրը քերել և լցնել կարկանդակի վրա:
7. Թխել 20-30 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը