
Ժենգյալով հաց

Բաղադրատոմս
100 գ գնձմնձուկ
100 գ ճռճռուկ
25 գ խազազ (վայրի սոխ)
25 գ եղինջ
համեմ
սամիթ
կանաչ սոխ՝ ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
Կանաչիները ընտրել, մաքրել, լավ լվանալ, քամել: Հետո մանր կտրատել, ավելացնել աղ, կարմիր պղպեղ, չորացրած սամիթ, պատրաստի սոխեռած կամ բուսական յուղ՝ ըստ ցանկության:
Նախապես հունցել խմորը. 1 կգ ալյուրին՝ 1 թեյի գդալ խմորիչ, 1 թեյի գդալ աղ, ջուր այնքան, որ խմորը ձեռքերին չկպչի: Թողնել, որ հասունանա: Խմորը բաժանել փոքր գնդերի:
Յուրաքանչյուր գունդը երկարավուն էլիպսաձև բացել, լցնել կտրատած կանաչիները, խմորի եզրերը միացնել, տափակեցնել: Երկու կողմից հավասարաչափ թխել նախապես տաքացրած տապակի մեջ՝ մարմանդ կրակի վրա: