Գազարով տորթ
Գազարով տորթ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է՝
200մլ ջուր, որ տաք, սենյակային ջերմաստիճանի
200մլ ձեթ
300 գրամ շաքարավազ
սոդա+քացախ
կես բաժակ չամիչ
կես բաժակ կտրատված ընկույզ
2 հատ գազար
մի պտղունց աղ
վանիլին
500 գրամ ալյուր
Պատրաստման եղանակը՝
Ջրի մեջ լցնել շաքարավազը, ձեթը լավ հարել ձեռքով, ապա ավելացնել սոդան՝ 1 ճ/գ քացախով բացված, վանիլ, աղ, չամիչը, ընկույզը ու մանր քերիչով անցակացրած գազարները, լավ հունցել, ապա կամաց-կամաց ավելացնել մաղած ալյուրը: Թպել 180 աստիճանում, 45 րոպե: