
Հնդկաձավարի այս բաղադրատոմսը գրավել է ամբողջ աշխարհը

Հնդկաձավարի շիլան պարունակում է մեծ քանակությամբ բուսական սպիտակուց, վիտամին B, երկաթ, մագնիում և, ընդ որում, այն ցածր կալորիականություն ունի: Պետք է ուղղակի ճիշտ և համեղ պատրաստել այն:
Բաղադրիչներ
1. Հնդկաձավար – 150 գ
2. Հնդկահավ – 300 գ
3. Սոխ – 1 հատ
4. Տոմատի մածուկ – 2 ճ/գ
5. Սխտոր – 2 ատամիկ
6. Գազար – 1 հատ
7. Բուսայուղ – 2/3 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Հնդկաձավարը լվանալ, չորացնել բուսայուղով պատված թավայի մեջ:
2. Տապակել մանր կտրատված սխտորը, կտրատված միսը և գազարը: Ավելացնել տոմատի մածուկը, լավ խառնել:
3. Մսին և բանջարեղենին ավելացնել հնդկաձավարը, վրան եռացրած ջուրն այնպես լցնել, որպեսզի հնդկաձավարը մի փոքր ծածկված լինի ջրով: Շոգեխաշել թույլ կրակի վրա՝ կափարիչով ծածկված վիճակում: Աղ անել:
4. Պատրաստի հնդկաձավարին ավելացնել մանր կտրատված սխտորը, խառնել: Կարելի է ավելացնել սև աղացած պղպեղ և դափնու տերև:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը