Իսպանական պոնչիկներ «Չուռռոս»
Բաղադրություն.
1. Շաքարավազ – 1 ճ/գ
2. Ձու – 2 հատ
3. Կարագ – 50 գ
4. Աղ, բուսայուղ՝ տապակելու համար
5. Շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակը.
1. Կարագը, աղը և շաքարավազը խառնել 140 գրամ ջրի մեջ և եռացնել:
2. Վերցնել կրակի վրայից, քիչ քիչ լցնել մաղած ալյուրը, խառնել, խմոր պատրաստել: Հատ-հատ ավելացնել ձվերը, խառնել:
3. Պատրաստի խմորը լցնել խմորեղենի ձևավորման համար նախատեսված ներարկիչի մեջ:
4. Բուսայուղը տաքացնել 190 աստիճան: Ներարկիչի միջոցով խմորը ձողիկների կամ կիսալուսինների նման լցնել բուսայուղի մեջ և տապակել մինչև կարմրեն:
5. Պատրաստի չուռռոսները շարել անձեռոցիկի վրա, որպեսզի յուղը քամվի, վրան շաքարի փոշի ցանել և մատուցել տաք-տաք:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը