
Աղը՝ գլխացավի պատճառ. ինչ անել

Aroxj.am-ը գրում է. Աղի գործածումը սննդում նվազեցնելւ դեպքում հնարավոր է գլխացավերից ազատվել ու դրա հավանականությունը նվազեցնել 2 անգամ:
Ջոն Հոփկիսնի համալսարանի գիտնականների ուսումնասիրությունը պարզել է, որ եթե օրը մարդը օգտագործի մեկ փոքր գդալ թեյի կեսի չափ աղ, գլխացավերը կնվազեն 1/3-րդով:
Գիտնականները նշում են, որ աղը բարձրացնում է արյան և զարկերակային ճնշումը: Հետևաբար աղի չափաբաժինը օրվա սննդակարգում նվազեցնելու դեպքում, նվազում է նաև արյան ու զարկերակային ճնշումը, ինչն էլ իր հերթին գլխացավերի հավանականությունը:
Սա գիտնականները հիմնավորել են փորձով: 400 կամավորների շրջանում անցկացված փորձի ընթացքում, նրանք, ովքեր իրենց օրվա աղի չափաբաժինը 9 գրամից նվազեցրել են մինչև 3 գրամ, գլխացավերը 31 տոկոս նվազել են: