Բաժիններ՝

Բանանի մուրաբա

Քչերը գիտեն, թե որքան համեղ է ստացվում բանանի մուրաբան: Շատ համեղ է և օգտակար: Պատրաստվում է 40 րոպեի ընթացքում:

Բանանի մուրաբա պատրաստելու համար ձեզ անհրաժեշտ է:

  • 500 գ հասած բանան
  • 180 գ շաքարավազ
  • 1 ճ/գ վանիլ
  • 1 թ/գ կիտրոնաթթու
  • 1 հատիկ անիսոն (бадьян)

Բանանները տրորեք պատառաքաղով: Ավելացրեք շաքարավազը, վանիլն ու անիսոնը, կիտրոնաթթուն: Խառնուրդը դրեք կրակին:

Երբ խառնուրդը եռա՝ անջատեք: Մի քանի ժամ անց մուրաբան հասցրեք եռման և անջատեք եռալուց 10 րոպե անց: Լցրեք ապակե շշերի մեջ և դրեք սառնարանը: Աղանդերը ստացվում է շատ համեղ, փափուկ և նուրբ:

Կարդացեք նաև

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս