Բաժիններ՝

Ղափամա

Բաղադրիչներ

Դդում – 2 կգ

Բրինձ – 100 գ

Նուշ – 50 գ

Ընկույզ- 50 գ

Կարագ – 100 գ

Չամիչ – 50 գ

Խնձոր – 1 հատ

Սալորաչիր, ծիրանաչիր – 50 գ

Մեղր – 50 գ

Աղ

Պատրաստման եղանակը

Բրինձը եփել 4-5 րոպե, քամել։

Չոր տապակի մեջ տապակել նուշն ու ընկույզը, տեղափոխել մաքուր ամանի մեջ։ Նույն թավայի մեջ տաքացնել 20 գրամ կարագը և 2-3 րոպե տապակել կեղևազրկված ու կտրատած խնձորն ու չրերը։

Լվանալ դդումը, կտրել վերևի հատվածը և մաքրել բոլոր սերմերն ու մանրաթելերը:

Պատրաստի չրերըը, ընկույզը, նուշն ու բրինձը խառնել, ըստ ճաշակի ավելացնել մեղրն ու աղը, և ստացված զանգվածը լցնել դդմի մեջ։ Միջուկը եփելիս ընդլայնվում է, ուստի դդումը մինչև վերջ մի լցրեք միջուկով։

Վրան լցնել կարագի կտորներ, ծածկել դդմի կափարիչով և դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 1,5 ժամ։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս