Բաժիններ՝

Պանրային կեքսեր՝ խոզապուխտով և լորի ձվով

Բաղադրիչներ

1. Կեֆիր – 150 գ

2. Ձու – 1 հատ

3. Ալյուր – 100 գ

4. Փխրեցուցիչ – 8 գ

5. Լորի ձու – 6 հատ

6. Խոզապուխտ – 50 գ

7. Պինդ պանիր – 100 գ

8. Բուսայուղ – 2 ճ/գ

9. Չորացրած սխտոր – 1/2 թ/գ

10. Շաքարավազ – 1/2 թ/գ

11. Մաղադանոս – 3-5 ճյուղ

12. Աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 210 աստիճան:

2. Պանիրն անցկացնել մանր քերիչով, լցնել թասի մեջ:

3. Պանրին ավելացնել կեֆիր, բուսայուղ, ձու, սխտոր, շաքարավազ, աղ և պղպեղ: Խառնել:

4. Զանգվածին ավելացնել ալյուր և փխրեցուցիչ, խառնել: Պետք է ստացվի պինդ խմոր:

5. Խոզապուխտը և մաղադանոսը մանր կտրատել:

6. Լցնել խմորի վրա, խառնել:

7. Կեքսի համար նախատեսված կաղապարների մեջ խմոր լցնել, կենտրոնում թաց գդալով փոս ձևավորել:

8. Յուրաքանչյուր փոսի մեջ մեկական լորի ձու կոտրել:

9. Խմորով ծածկել ձվերն այնպես, որ դրանք մնան կեքսի ներսում: Թխել 15-20 րոպե:

10. Մատուցել տաք վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս